Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Chakra az az energia amire a ninjának szüksége van hogy jutsukat csináljon. Több információt egyes tréningekről a Naruto-ból lentebb találtok.

 

 

Fára mászás

Ez a tréning magába foglalja a chakra gyűjtését a lábba és a fáramászást. Ez megtanít egy bizonyos mennyiségű chakrát vinni a megfelelő helyre. A chakra mennyisége ami szükséges a fa megmászásához nagyon kevés de tökéletesnek kell lennie. Kakashi azt mondta hogy a láb legaljába a legnehezebb gyűjteni a chakrát. A chakra irányításának megtanulásával akármelyik személy mesterire fejlesztheti akármelyik jutsut.

 

 

Vízen Járás

Ez egy haladó tréning és nehezebb mint a famászás. Úgy mint a famászásnál itt is chakrát kell gyűjteni a lábba és folyamatosan táplálni kell a megfelelő mennyiségű chakrával a vízben. A szabadon engedett chakrának muszáj ugyanannyinak lennie mint a test súlya és még egy kevés hogy ússzon. Sokkal nehezebb kontrollálni a chakrát azért mert a víz nem szilárd és azért is mert folyamatosan mozog. Ez a tréning azért van hogy megtanítson egy személyt hogy hogyan juttasson el meghatározott mennyiségű chakrát akármelyik testrészébe.

 

 

Levél koncentráció

A tréninghez az szükséges hogy a személy a homlokán lévő levélbe koncentrálja az összes chakráját. Ez egy célravezető módja a koncentráció gyakorlására. Az elme lenyugtatásával és a célpont meghatározásával, képes lehet hogy kihozza a maximum erejét magából. Azt mondják hogy a Leaf homlokvédőin a jel ebből a tréningből származik.

 

 

Chakra gyűjtés

A chakra gyűjtés képes megnövelni a chakra áramlását a testben. Ez segít a másik három tréningben és elősegíti hogy több chakrához jussunk amikor jutsukat csinálunk. A chakra gyűjtés segíthet abban hogy gyorsabban juttass chakrát a testrészeidbe.