Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezek különböző Chakra fajták amiket már az anime-ben és a mangában is láthattunk.Itt olvashattsz többet a különböző Chakra tipusokról.

 

Normál Chakra

A normál chakra az a fajta chakra amit az anime során a legtöbbször láthatunk, világos kék színe van.Ez egyfajta 1-es szintű chakra. Mindenfajta képességhez használható de nagyobb szintű ninjutsuhoz nagyon sok kell belőle.

 

Gyógyító Chakra

A gyógyító chakra az a chakra amelyet az orvosi specialisták használnak gyógyítási célból mint Tsunade és Shizune.Ez egy halványzöld chakra ami meg tud gyógyítani physikai sérülések a testen. Annyit tudunk róla hogy sebeket gyógyít egy felgyorsított módon, de nem tudjuk hogy mindeggyik shinobi rendelkezik e ilyen chakrával. Ugy látszik hogy a chakra használója a kezébe fókuszállja ezta fajta chakrát majd megérinti a sérült részt és megkezdi a gyógyítást.Azt még ismertetlen hogy szokták e ezt a chakrát  valamilyen más képességekre is használlják.

 

Kyubi Chakra

A Kyubi Chakra egy különleges chakra amit csak Naruto tud használni és persze maga a Kyubi.naruto ezt a Chakrát azért tudja használni mert a kilencfarkú démon róka a hasába van elzárva.Naruto akkor hívja elő amikor valamiféle érzelmi hatás éri de később Jiraiya   megpróbálja megtanítani hogyan használja. Ennek a fajta chakrának pirosas színe van. Ez sokkal erősebb mint az alap chakrák arra használják hogy magas színtű képességeket használjanak amihez nagyon sok chakra kell.amikor Naruto kienged egy keveset a Kyubi erejéből a hasán megjelenik a zár amivel elzárták.

 

Átkozott Chakra

Ez a chakra csak akkor használható ha meg vagy jelölve Orochimaru átkozott seal-ével(ha Orochimaru megharapott és túlélted a 10%-os túlélési esélyt.)Ez egy nagyon veszélyes chakra. Hogyha túl sokat használják akkor kiszívja az emberséget és a használó Orochimaru rabszolgája lesz. Ez a chakra sötét lila színű és akkor jön elő hogyha a használó kifogyott a saját chakrájából. Látható fekete jelek jelennek meg a testen és a használó óriási mennyiségű Gonosz Chakrát kap.

 

Chakra Kapu Chakra

A chakra kapuk kinyitásával(felszínre hozza a test limiteit  az izmok és a chakra áram terén)a testedet és az izmaidat túlerölteted. De a támadásaid inkább öngyilkos támadásnak tűnik, de képes leszel folyamatos sebességre és nagy sérülések bevitelére, és ez minden ellenfél számára pusztító lehet. Ez az a chakra amit Lee használ a Lótusz támadásaihoz. Ez egy halálos típusú chakra amit a legjobban a Taijutsu-ban jártas emberek tudnak használni akik el tudják viselni a testükre nehezedő nyomás. Van aki mind a 8 chakra kaput ki tudja nyitni, valamennyi ebből a test körül zöld chakra formájában jelenik meg. Több chakra kapu kinyitásával az erő nőni fog. De legtöbb esetben az eredménye az hogy nem tudja megmozdítani az izmait