Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Akadémiai tanuló – Ők a leggyengébbek mindenki közül, bár vannak kivételek. Zabuza nem végzett az akadémián, megölt több mint 100-at annak az év végzősei közül. Gaara meg tudott ölni minden Chuunint és Juunint aki megpróbálta orvul megölni őt amikor még csak 6 éves volt. Általában alap technikákat tanítanak nekik mint például a Clónok, Kawarimi,stb.

 

 

 

 

Genin – A már végzett akadémiai tanulók. Demonstrálták a képességeiket és jártasságukat az alap technikák terén (mint pédául Bunsin no jutsu) hogy átjussanak. Egy Jouninhoz jelölték ki őket, általában 3 Geninhez 1 Jounin. Ezután megengedik nekik, hogy unalmas feladatokat kapjanak mint például gyomlálás, egy gazdag ember kutyájának sétáltatása vagy egy dagadt, gazdag nő macskájának megkeresése.

 

 

Chuunin – Miután résztvettek a chuunin vizsgán, a geninek intellektusát és erejét a Kagék és a Lordok értékelik akik bírának lettek kinevezve. Ők most már alkalmasak arra hogy vezessenek egy csapatnyi genint iskolán kívüli tevékenységekben, mint például amikor a várost megtámadják. Általában egyedüli és csapatküldetésekre is ki szokták küldeni őket. Általában küldetésekkor 4 fős csapatokban mennek küldetésekre.

 

 

 Speciális Jouninok – Egy Jounin ami egy bizonyos területen specializálódott, például Morino Ibiki a feje a Konoha kihallgatási egységnek ami végülis kínzást jelent. Anko is egy speciális ninja a Village of the Sound ismerése miatt, amiről Konohának semmi információja nincs. ANBU csapatok akik úgy működnek mint a rendőrségi vagy orvgyilkosok, ők is Speciális Jouninok.

 

 

Jounins – Chuuninok akik rendkívüli erőt és intelligenciát mutatnak, azok válnak Jouninná. Ez egy magas osztály amiben már nehezebb feladatokat látnak el mint a chuuninok, mint például tolvajok elkapása vagy bizonyos esetekben információgyűjtés. A Jouninok már elég magas szinten vannak, ahhoz hogy egy csapatnyi genint irányítson és hogy gyakoroljon velük.

 

 

ANBU – Különleges ninjákat jelölnek ki, hogy olyanok legyenek mint a királyi testőrök, és megvédjék a Hokagét. Ez a csapat orvgyilkosságokat hajt végre, kísérőként és a Hokage személyes testőreiként dolgoznak. Kakashi egyszer maga is egy ANBU tag volt.

 

 

 

Elveszett ninják (Missing-nins) – Olyan ninják akik elhagyták a falujukat. Ennek eredménye képen halálra ítélték a falujuk Vadász ninjái, akik szüntelenül vadásznak rájuk addig amíg meg nem halnak vagy míg meg nem ölték a célpontot.

 

 

Vadász ninják (Hunter-nins) – Ninják akik levadásszák az elveszett ninjákat hogy megvédjék falujuk titkait. Ők is Speciális Jouninok. Haku egy példa a Vadász-ninjára (korábban)

 

 

Kage – Ő a végső harcos egy bizonyos faluban, másnéven az a cím ami a falu legerősebb személyének jár. Az erejük csak a többi Kagéval versenyezhet.